Separátory mäsa od kostí
Firma Lima sa špecializuje na výrobu strojov na separovanie mäsa od kostí pre spracovanie hydiny, bravčového, hovädzieho mäsa a rýb.
Momentálne sa vyrába 20 patentovaných modelov s výkonom od 200 – 12000 kg / h.
* jemný separát „S“ – MSM mäso
* mäso s hrubou štruktúrou „D“ – 3 mm mäso
* mäso s jemnou štruktúrou „DS“ – štruktúrované mäso
* odblanené mäso „DD“
Kontinuálna prevádzka, hygienická práca, nie je potrebné drtenie kostí vopred, veľmi nízke zvýšenie teploty, veľmi rýchla príprava k práci a aj na čistenie.
Na základe konštrukcie sú kosti s mäsom spracované veľmi šetrne pri najnižšom tlaku. Pomalé otáčky šneku zabezpečujú nízky ohrev suroviny, vďaka čomu je surovina vysokej kvality a ideálnej štruktúry vhodná na ďalšie spracovanie.
Profil násypky a konštrukcia celého stroja umožňujú 100% prístup na čistenie a dezinfekciu všetkých častí, čo je veľmi ľahké a rýchle.
Separované mäso vychádza bočným potrubím bez potreby prídavného čerpadla.
Vďaka špeciálnej konštrukcii šneku a hlavy výsledné separované mäso obsahuje veľmi nízky podiel vápnika.
Nízka energetická náročnosť.
Nový systém DSP – špeciálne na bravčové chrbty, krky, rebrá.
Výkon od 200 – do 5000 kg / h.
Obsah vápnika 800 – 1000 ppm
Výťažnosť 25 – 40 % v závislosti od vstupnej suroviny.
Mäso s vysokou kvalitou.
Veľmi rýchla návratnosť.
Nízke náklady na údržbu.
Jemný separát - MSM – hlavne kuracie korpusy
Výkon od 300 do 13.000 kg / h, Výťažnosť 40 – 85 %
Mäso s hrubou štruktúrou – „D“ – 3 mm mäso kuracie
Výkon od 200 do 10.000 kg / h
Mäso s hrubou štruktúrou „DP“ – bravčové
Výkon od 300 do 5000 kg / h